Ode aan het boek


Het boek; we hebben allemaal in meer of mindere mate een boek in onze kast of op de plank liggen. Slaat u de encyclopedie er op na dan is de betekenis van boek: "een aantal bedrukte bladen die een geheel vormen" of "een verzameling gevouwen vellen perkament of papier, die een bibliografische eenheid vormen en die gebonden kunnen worden". Een theoretische omschrijving die wellicht klopt, maar als u het ons vraagt dan is een boek veel meer dan dat. Met een boek kunt u uw verhaal vertellen. Of u nu uw kennis wilt opschrijven in een studieboek of uw creativiteit kwijt wilt in een fictieve roman, met een boek bereikt u een groot publiek en laat u een (letterlijk) onuitwisbare indruk achter.

De oorsprong

Als we verschillende bronnen mogen geloven is het woord boek afkomstig van het Germaanse woord voor beuk: boche. Dit vermoeden bestaat omdat de omslag van een boek oorspronkelijk gemaakt werd van beukenhout. Hoewel het opschrijven van verhalen al eeuwenoud is, gaat de historie van de traditionele boekdrukkunst terug naar halverwege de vijftiende eeuw. Interessant feitje: het allereerste boek dat in oplage drukt werd, was de Gutenbergbijbel (bron: Wikipedia)
 

Passie voor boek drukken

Boekendrukwerkers.nl is in het leven geroepen vanuit onze passie voor boek drukken. Wij zien onszelf niet zomaar als boekdrukker, maar als verlengstuk van uw boek. Het succes van uw boek begint natuurlijk met uzelf, maar daar waar wij bij kunnen dragen doen wij dat graag. Maak daarom gerust gebruik van onze gratis DTP service om ervoor te zorgen dat uw boek de lay-out krijgt die het verdient. Ook denken wij graag met u mee in papierkeuze, formaat, bedrukking, omslag en andere drukmogelijkheden. Schroom niet en neem vandaag nog contact met ons op!

Snel online geregeld

Is een boek drukken een intensief karwei? Dat valt mee! Via het contactformulier vraagt u heel eenvoudig een offerte aan voor het drukken van een boek. U krijgt dan binnen twee werkuren van ons een offerte in uw mailbox. Gaat u akkoord dan starten wij na ontvangst van het drukbestand direct de persen. Omdat wij beschikken over onze eigen boeken drukkerij, leveren wij sneller dan menig boekdrukker en bovendien ontvangt u bij ons gratis, vooraf een proefboek!

Op zoek naar meer informatie?

Zijn er nog vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact