Papieren boek


Boekomschrijving

Een boek is opgebouwd uit de binnenkant bestaande uit katernen en een buitenkant de 'kaft' of boekband:

  • Katernen bestaan uit een of meerdere malen gevouwen vellen bedrukt papier (enkel- of dubbelzijdig planovel) die in een bepaalde volgorde in elkaar worden geschoven (volgens het zogenoemde inslagschema) of op elkaar worden gelegd. De manier van vouwen en het samenstellen van de katernen bepalen beiden de toe te passen nummering van de te onderscheiden bladzijden op het katern. Na het op maat snijden worden de katernen samengesteld tot het boekblok: bijvoorbeeld aan elkaar genaaid (gebrocheerd) en/of gelijmd (gelumbeckt) in de boekband met of zonder schutbladen. Bij genaaide katernen dienen de schutbladen om de boekband aan het boekblok te verlijmen. Gelijmde boeken (bijvoorbeeld stripalbums) kennen geen schutbladen omdat hun functie niet nodig is. Het boekblok is de kern van het boek.
  • De boekband bestaat, geheel of gedeeltelijk, uit een voorplat, een achterplat en een rug. Omdat boekblok en boekband separaat worden vervaardigd, kunnen bij meerdere, verschillende oplages foutieve samenbindingen optreden: oude boekblokken in nieuwe, gewijzigde boekbanden en omgekeerd. Sommige boeken hebben een wikkel, een manier om de aandacht te trekken.

Bron: Wikipedia.

Link naar externe pagina

Uw eigen boek ontwerpen

Boekendrukwerkers.nl is onderdeel van Flevodruk Harlingen. Wij bezitten een eigen dtp studio, waar onze medewerkers aan de slag kunnen met uw plannen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf uw eigen boek te ontwerpen.  U kunt bij wijze van spreken een schoenendoos met materialen aanleveren waar wij vervolgens een mooie boek van maken, maar u kunt ook enkel en alleen het online drukwerk, om een boek te laten drukken, aan ons uitbesteden.

Op zoek naar meer informatie?

Zijn er nog vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder

Uw accountteam

Vincent, Gea, Jos en Jurgen

Contact